ZONGULDAK’TAKİ SAHTE SAĞLIK RAPORU OPERASYONU

11 Mayıs 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1070 defa okundu.
ZONGULDAK’TAKİ SAHTE SAĞLIK RAPORU OPERASYONU

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

ZONGULDAK’TAKİ SAHTE SAĞLIK RAPORU OPERASYONU

– CUMHURİYET SAVCILIĞI TARAFINDAN HAZIRLANAN İDDİANAMEDE 36 SANIK HAKKINDA 5 YILDAN 25 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ
– TAKİBE TAKILMAMAK İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN ENGELLİLİK ORANININ AYAKKABI NUMARASI OLARAK SORULDUĞU ORTAYA ÇIKTI
– İDDİANAMEDE SAHTE RAPORLARLA TTK’NIN 1 MİLYON 709 BİN LİRA ZARARA UĞRATILDIĞI YER ALDI

Zonguldak’ta işleri feshedilen maden işçilerinin geriye dönük sağlık raporu alıp işe geri dönmelerini sağladıkları ve bazı kişilere de engellilik oranını yükselten sahte sağlık raporu düzenledikleri iddia edilen 36 sanık hakkında 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iş akitleri feshedilen madenciler ve bazı kişilerin sahte sağlık raporları ile engellilik oranlarının yükseltildiği iddiasıyla yargılamaları süren 36 kişi hakkında 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede; suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö.’nün yanı sıra 7’si tutuklu toplamda 36 kişinin ‘Resmi Belgede Sahtecilik’, ‘Rüşvet Almak ve Vermek’, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlamalarıyla Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu 1 milyon 709 bin lira zarara uğrattıkları yer aldı.
A.Ö. liderliğinde kamu kurumlarındaki bazı görevlilere rüşvet vererek özellikle TTK’da çalışan madencilere yönelik usulsüz doktor raporu aldıkları ve bu şekilde görev yerlerinin değişiminin sağlandığı iddianamede yer aldı.
İddianamede ayrıca, engelli maaşının alınması ve özürlü vergi indiriminden faydalanılması konularında bu raporların kullanıldığı, bu şekilde kamu kurumunun zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, iletişim tespiti ve teknik takip işlemleri ile de delillerin elde edilerek soruşturmanın yürütüldüğü ifadelerine yer verildi. Öte yandan, ihtiyaç duyulan engellilik oranının teknik takibe takılmamak için ayakkabı numarası olarak sorulduğu iddianamede yer aldı.
A.Ö., H.F., T.A.’nın birlikte suç örgütü kurarak il merkezi ve ilçelerinde bulunan özellikle TTK’da çalışanlara yönelik engelli raporu ve sağlık raporu alarak haksız çıkar sağlayarak büyük oranda gelir elde ettikleri tespit edildiği ifadelerine yer verildi.
TTK’da görevli doktor O.Ö., TTK’da görev yapan H.D.S., E.T. ile suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö.’nün maddi menfaat temin ederek usulsüz rapor alacak şahısların hastanelere sevkini sağlayarak suç örgütüne yardım ettiği iddianamede yer aldı. İddianamede ayrıca; Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar İ.G., Z.Y. ve aynı hastanede çalışan E.Ö.’nün suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö., H.F. ve T.A. ile usulsüz rapor alan şahıslardan maddi menfaat temin ederek usulsüz rapor alacak şahısların hastanelerdeki kayıt işlerini yaptıkları ve rapor aldıkları yer aldı. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan C.K.’nin; A.Ö. ve H.F. ve usulsüz rapor alan şahıslardan maddi menfaat temin ederek suç örgütüne yardım ettiği ifadelerine yer verildi.

500 İLE 15 BİN LİRA ARASI RÜŞVET
Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö.’nün, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki ve hastanelerdeki irtibatları sayesinde; Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan ve işe gitmemelerinden dolayı iş akitleri fesh edilen şahıslara para karşılığında geriye dönük olarak rapor alınarak tekrar işe girmelerinin sağlandığı, Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan işçilere daha önce geçirmiş oldukları iş kazası nedeniyle hiç bir hastalıkları olmamasına rağmen para karşılığında istirahat raporu aldırdıkları iddianamede yer aldı.
A.Ö.’nün ayrıca para karşılığında rapor aldırarak iş değişikliği ve daimi kadrosuna geçişlerinin sağlandığı, bazı şahıslara para karşılığında belirli oranlarda özürlü raporu aldırarak vergi muafiyetinden yararlandırılması, devletten maaş almalarının sağlanması, engelli statüsünden işe girmelerinin sağlanması gibi yöntemleri kullandıklarının tespit edildiği ifadelerine yer verildi.
İddianamede, A.Ö.’nün usulsüz rapor işlemleri için rapor alan şahıslardan, 500 ile 15 bin lira arası para aldığı ve bu paralardan kamu görevlilerine rüşvet verdiği iletişimin dinlenilmesi ve kayda alınmasıyla ortaya çıktığı yer aldı.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN