
696 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE KADRO DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI.
Kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve il özel idarelerine bağlı işyerlerinde alt işverenler yanında çalısan taşörenler sürekli işçi kadrolarına atanmasına dair 696 sayılı KHK bugün yayımlandı.
696 sayılı KHK’ya göre taşeron işçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek.
696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. 4/C (geçici) personel statüsü kaldırılarak, bu statüdeki personel 4/B (sözleşmeli) statüsüne geçirildi.
Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.
KHK’ya göre taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak. (Haber Merkezi)









