Flaş; 700 Bin Euro değerindeki cihaz Zonguldak’a geldi!.

15 Ağustos 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1568 defa okundu.
Flaş; 700 Bin Euro değerindeki cihaz Zonguldak’a geldi!.

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Zonguldak Platformu ve Avrupa Zonguldaklılar Derneğinin girişimleri ve mecliste gece görüşülen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın gece yarısı talimatıyla alınan LOCALIZER (ILS) cihazının takılması için elektrik kabloları dahil alt yapı ihalesi yapıldı. Aylardır İstanbul’da bekletilen cihaz Zonguldak Havaalanına getirildi.

THY’nın uçmama bahanelerinden biri olan pist ile ilgili çalışmalar ise eski adı Ekonomi yeni ismiyle Hazine ve Maliye Bakanlığına takıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığının “Havaalanı etrafı davalık” olduğuna yönelik yanlış bilgisi düzeltilmesine rağmen hala onay verilmedi. Milletvekillerinin süreci hızlandırması bekleniyor.

Türk Hava Yolları (THY) veya yan kuruluşu olan Anadolu Jet üzerinden yurt içi seferlerin başlamasıyla ilgili verilen mücadelede THY’nın en önemli 2 bahanesi olan ILS cihazının olmaması ve pistin darlığı ile kısalığında umut verici noktaya gelinirken yine en önemli sorun olan Hazine ve Maliye Bakanlığı aşamasında siyasilerin iradelerini ortaya koyması gerekiyor.

700 bin euro verilerek Zonguldak Havaalanına özel ILS cihazı alınırken İstanbul’dan Zonguldak’a geçen hafta getirilen cihazın takılması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) alt yapının bitmesini bekliyor. Zonguldak Havaalanı terminal binası ile pistin yanında yapılan cihazın konulacağı yer arasına kablo çekimi ve cihazın konulacağı yerin betonlanması işi için beklenilen ihale yapılırken bir ay içinde cihazın takılacağı belirtildi.

Alman uçak şirketi Germania aynı büyüklük ve aynı marka, model uçaklarıyla inmesine rağmen THY’nın risk kriterini mazeret göstererek uçuşlara başlama konusunda direnmesi üzerine gündeme gelen pistin uzayıp genişlemesi bu sefer de Ekonomi Bakanlığına (Hazine ve Maliye Bakanı) takıldı. Daha önce Ulaştırma Bakanlı ile Sanayi Bakanlığına takılan konuda Ekonomi Bakanlığı “Genişletilmesi istenen yerin davalık olduğu” gerekçesiyle pistin uzaması ve genişlemesi için ödenek vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine ZONHAV, pistin uzaması ve genişlemesi istenen yerin davalık olmadığını, davalık olan yerin bahse konu yerden çok uzak olduğunu yazıyla bildirdi. Hala Hazine ve Maliye Bakanlığının bu konuyla ilgili kararı bekleniyor. (Kaynak: İmza Gazetesi)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN