
Çaycuma Hak ve Adalet Platformu üçüncü aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Platform üyesi Ahyar Değişim Gençlik ve Spor Kulübü binasında yapılan toplantıda kulüp başkanı Muhittin Yüzlü Ufka Yolculuk Yarışması hakkında platforma brifing verdi. Başkan Yüzlü yarışmayla ilgili aşağıdaki bilgileri aktardı:” Bu yıl beşincisi yapılacak olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları – 5 Meal Yarışmasına ilk,orta ve lise öğrencileri A,B ve C kategorilerinde; 19-30 yaş grubu D, 30 yaş üzeri E, Din görevlileri ve Din KAB ve İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri ihtisas grubu F kategorisinde; Türkiye çapında online olarak G ve yedi kıtada tüm dünyada İngilizce versiyonuyla H kategorisinde gireceklerdir.
Yarışma tüm Türkiye’de 26 Mart 2017 tarhinde, İngilizce versiyonu 2 Nisan 2017 tarihinde yapılacaktır. Bol umre ve para ödüllü bu kitap okuma bilgi yarışmasının amacı, müslümanları sahih kaynaklarla buluşturmak, okuma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının onay ve teşvik ettiği bir yarışmadır.
Daha fazla bilgi ve yarışma kaydı www.ufkayolculuk.com internet adresinde yer almaktadır.” İkinci gündem maddesi platformun desteklediği Suriye ve özellikle Halep’e Yardım konusunda genel ve ilçemizdeki durumu hakkında İHH Çaycuma Temsilciliği adına Özgür Ataman aşağıdaki bilgileri paylaştı: “Kaymakamlığımızın onayı, ilçe Müftülüğümüzün Türkiye Diyanet Vakfı Çaycuma Şubesi ve Platform üyesi Çaycuma Sivil Toplum Kuruluşlarının katkısı ve İHH Çaycuma Temsilciliğinin aracılıyla başlatılan Suriye’ye ( Halep’e ) Bir Çuval Un yardımları bütün hızıyla ve verimli bir şekilde devam etmektedir.Daha sonra Zonguldak İHH temsilciliğinden gelen aşağıdaki mesaj hakkında açıklma yaptı.
‘ Duyuru!!!
2009 Gazze ye giden konvoydan haberim yoktu keşke katılsaydım diyenler
2010 da Mavi Marmara gemisinin kontenjanı dolu katılım sınırlıydı katılamadım diyenler!
2016 işte size fırsat !
Halep deki katliama dur diye bilmek için
Halep’e Yol Açın
Konvoyuna mutlaka katılma fırsatını kaçırmayın! Suriye ve Halep için son beş yılın en büyük organizasyonu.!!
HALEP’E YOL AÇIN KONVOYU
Not :
1.Otobüs kaldırılmayacak.
2.Herkes kendi araçlarıyla ve imkanlarıyla katılacak
3.Form doldurulacak
4.Konvoy verilen sıra numarası ile hareket edecek.
5.Tahmini dönüş süresi bir hafta
6.Konvoya Gerede yada Ankarada dahil olacağız
Genel içerik daha sonra duyurulacaktır.’ ” Hak ve Adalet Platformu dönem sözcüsü Vedat Emeksiz başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından ; genel olarak ülkemiz ekonomisi özelde ilçemiz için çok önem arzeden Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden biri olan ve 9 Aralık 2016 tarhinde Filyos projesi temel atma töreni münasebetiyle ilgili platform olarak memnuniyet ve desteklerini ifade etti. Son olarak platformun ikinci üç dönem başkanlık seçimine geçildi. Yapılan seçimde Memur Sen Çaycuma Temsilciliği dönem başkanlığını kazandı.Memur Sen Çaycuma Temsilciliği başkanı Kenan Tunç’un yaptığı teşekkür konuşmasıyla toplantı sona erdi.









