TEGV’li çocuklar 21. yüzyılın becerilerini kazanacak…

17 Eylül 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
952 defa okundu.
TEGV’li çocuklar 21. yüzyılın becerilerini kazanacak…

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), yüz binlerce çocuğa nitelikli eğitim desteği vermek üzere, Eylül ayında tüm etkinlik noktalarında kapılarını açtı. TEGV özlediği çocuk seslerine kavuştu.

Türkiye geneline yayılmış 73 etkinlik noktası ile tüm çocuklara eğitim desteği veren ve onları nitelikli eğitimle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 2018 -2019 Yeni Etkinlik Yılı’na başladı.Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV bugüne kadar ilköğretim çağındaki 2,5 Milyonu aşkın çocuğa ulaşarak, onların güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına destek verdi.

TEGV 2018-2019 Yeni Etkinlik Yılı’nda çocukları 21. yüzyıl becerileri ile donatmayı hedefliyor; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiği buluşturan, tasarım ve problem odaklı düşünme modelini çocuklarla uygulamaya hazırlanıyor. Bu uygulamaları gerçekleştirebilmek için de bu yıl TEGV’in ilk Maker Atölyeleri kuruluyor. Google.org desteği ile bir önceki yıl başlattığı Algo Dijital programı ile “Geleceğin Alfabesi Dijital Olacak” diyen ve algodijital.com portalını çocukların ücretsiz kullanımına sunan TEGV geleceğin alfabesi kodlamayı Türkiye’nin her yerine ulaştırmaya devam ediyor.

TEGV beş ana alan altında (Okuma-Sanat-Matematik-Fen-Bilişim) topladığı eğitim etkinlikleriyle çocuklarımıza bir yandan bilgi ve iletişim teknolojilerini öğretirken, diğer yandan işlenen konuları derinlemesine anlamalarını sağlamak üzere, programlarını her geçen gün daha iyiye götürmek için stratejiler geliştiriyor ve düzenli olarak programlarının verimliliğini değerlendiriyor. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara, kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunan TEGV’in  Eğitim Parklarında, Öğrenim Birimlerinde ve Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimlerinde bütün etkinliklere çocuklar ücretsiz olarak katılabilirler.

Bilgi için;  Nalan Turgut/ Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi
Çay Mah. Atatürk Caddesi No:55 Kat:1-2 Çaycuma /Zonguldak T: (0372) 6157656 (Haber Merkezi)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN