
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde balıkçıların ellerindeki silahla denizde olan yunusları öldürdüklerini iddia eden BEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen söz konusu balıkçıların fotoğraflarını çekerek şikayette bulundu.
Olay iddiaya göre, Filyos beldesinde yaşandı. BEÜ’de Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Sözen, denizin üzerinde olan yunusları balıkçıların silahla öldürdüğünü görünce balıkçıların fotoğraflarını çekerek Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne şikayet etti. Fotoğrafları inceleyen ekipler söz konusu ihbar üzerine harekete geçti.
Prof. Dr. Mustafa Sözen konuyla ilgili olarak, “Balıklar bu dönemde kıyılara çok yaklaşıyor. Filyos’ta fotoğraf çekerken silah sesleri geliyordu. Daha sonra baktığımızda balıkçıların teknelerden silahlarla indiklerini fark ettik. O sırada sahile vurmuş ölü yunus balıkları tespit ettik” dedi. (İMZA GAZETESİ)









