Filyos Irmağı’nda Arama Çalışmaları (Görüntülü)

22 Mayıs 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2877 defa okundu.
Filyos Irmağı’nda Arama Çalışmaları (Görüntülü)

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

FİLYOS IRMAĞI’NDA ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz gün Filyos Irmağının üzerinde hareketli bir cisim gören vatandaşların ihbarı üzerine yaklaşık 2 gündür süren arama çalışmaları Pazar gününe kadar devam edecek.

Edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz gün saat 13.40’da yaşandı. İddiaya göre su üzerinde hareketli bir cisim gören vatandaşlar ihbar üzerine Çaycuma Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve polise durumu bildirdi.

Olay yerine kısa bir sonra intikal eden ekipler yapılan çalışmalar doğrultusunda herhangi bir bulguya rastlanamazken, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı AFAD ekipleri de bölgede bot üstünde arama çalışması yaptı ama ilk gün bir nesneye rastlanılmadı.

POLİSE YAPILAN BAYAN KAYIP İHBARI OLAYI DAHA DA BÜYÜTTÜ

İlk gün Filyos ırmağında yapılan aramalar doğrultusunda akşam üstü polise intikal eden kayıp ihbarı üzerine Çaycuma ilçesinde ikamet ettiği iddia edilen Atilla, Ali ve Anıl Bayar’ın anneleri olan 63 yaşındaki Hamide Bayar’ın kayıp başvurusu alındı.

Evlerinde akşam üstü anneleri göremeyen çocukları durumu polise bildirdi ve yapılan ihbar sonucu ırmağa düştüğü iddia edilen şahısın olduğu tahmin ediliyor.

2. GÜNDE YAPILAN ARAMALAR SONUÇSUZ KALDI

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı AFAD su altı ve deniz polisi 2. günde Filyos Irmağında sabah saatlerinde arama çalışması başlattı. Kayıp Hamide Bayar’ın yakınları ve çocukları olay yerine gelerek gözyaşları içerisinde arama çalışmalarında umutlu haberleri bekledi. Botla ve balık adamlarla suya dalan ekipler sıcak havanında etkisiyle bir hayli zorlandı.

Aramalar köprünün sanayi kısmında öğleden sonraya kadar devam etti ve daha sonra Akyamaç ve kum, çakıl eleme tesislerin bulunduğu alanda yoğunlaştı. Ancak burada da yapılan aramalarda sonuçsuz kaldı.

AFAD MÜDÜRÜ GÜNGÖR; “EKİPLERİMİZ SEFERBER İÇİNDE ÇALIŞIYOR”

Arama çalışmalarına katılan Zonguldak İl Afet Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör burada yaptığı açıklamasında kayıp şahısın bulunması için ekiplerin seferber olduğunu ifade etti. Güngör; “Geçtiğimiz gün saat 13.40’da gelen ihbar sonrası vatandaşların su yüzeyinde bir cismin görüldüğü bilgisi geldi. İtfaiye arama kurtarma ekiplerimiz ilk gün olaya müdahale etmiştir. Bizde AFAD ekibi olarak kaybolan şahısı arama çalışması için buradayız. Ekiplerimiz seferber içindedir. Aramalar kıyı boyunca devam edecek. Aramalara deniz polisi de katılacak ve Pazar gününe kadar kaybolan şahısı arama çalışmalarımız sürecek” dedi.

Öte yandan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

AFAD ekipleri bölgede aralıksız çalışmalarına devam ederken Cumartesi ve Pazar günü de kaybolduğu iddia edilen 63 yaşındaki Hamide Bayar’ı bulmak için çalışmalar sürüyor.

Haber-Kamera: Anıl TAŞKIRAN- Çaycuma

Foto: Durdu AYTEKİN – Çaycuma

12 13 14 15 16 17 18 19

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN