STK’LAR AK PARTİ’DE OY KULLANDI

23 Mart 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
611 defa okundu.
STK’LAR AK PARTİ’DE OY KULLANDI

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

 
– STK’LAR AK PARTİ’DE OY KULLANDI

– Zonguldak’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri AK Parti’de oy kullandı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığında Zonguldak’taki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkan ve yönetim kurulu üyeleri, oy kullanma işlemine sabah saatlerinden itibaren başladı. İlk kez gerçekleştirilen uygulama hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Akın Kaymak, “Çok güzel bir amaç için buradayız. STK’larımızın görüş ve kanaatlerini almak için buradayız. Gerçekten bunu çok çok önemsiyoruz. Parti politikalarımıza uygun hem de bizim dünyaya bakışımıza uygun bir konuyu burada realize ediyoruz. Biz de daha önce sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Burada demokratik bir oylama ile katkılarını sunacaklar. Biz de bu uygulamadan çok çok memnunuz” diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar ise uygulamanın ilk kez yapıldığına dikkat çekerek “Biliyorsunuz ilk kez yapılan bir uygulama. Sivil toplum örgütlerinin seçimlerde oy kullanması alışık olmadığımız bir olay. Ama güzel olan yanını söyleyeyim. Bu gün burada sadece AK Parti’ye yakın olan sivil toplum örgütü temsilcilerinin değil siyasi görüşü farklı olan bütün siyasi partilere yakın olan siyasi partilere yakın olan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin oy kullanmasını çok olumlu buluyorum. Ben de bir sivil toplum örgütü başkanı olarak gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da sivil toplum örgütlerinin siyasi partiler üzerindeki etkisine baktığınız zaman yüzde 85’ler civarında olduğunu, bizim ülkemizde ise bunun yüzde 20-25’ler civarında olduğunu, bunun arttırılması gerektiğini yani sivil toplum örgütlerinin sivil siyasetinde belirleyici olmasının çok önemli olduğunu söylemiştim. Bu gün dünya görüşü ne olursa olsun STK’lardaki arkadaşlarımızın oy kullanmasını çok olumlu bulduğumu belirtmek istiyorum” dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İbrahim Cansız ise “Bu gün burada sivil toplum kuruluşlarının temayül yoklaması var. AK Parti’nin halka tabana verdiği önemi gösteren bir uygulamadır. Bu uygulama Türkiye’de ilk defa yapılıyor. STK’lar toplumun tabanını teşkil ediyor. Burada STK’ların yöneticileri oy kullanarak siyasete destek veriyor. Aday belirlemesinde olumlu etkileri oluyor. İlk defa böyle bir uygulamayla demokrasiye verilen önemin göstergesi oluyor” şeklinde konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir de “Öncelikle bu gün burada demokrasi şöleni yaşanıyor. STK’ların buraya gelmesi önemli. Adayların belirlenmesinde önemli olacağına inanıyoruz. Yapılan ilk uygulama olduğu için insanlar da heyecanlı. Bu uygulamanın devamlı olması ve her partide olması gerekiyor. İnşallah hayırlısı olacak” dedi.

15 - Kopya

STK?LAR AK PART??DE OY KULLANDI STK?LAR AK PART??DE OY KULLANDI STK?LAR AK PART??DE OY KULLANDI STK?LAR AK PART??DE OY KULLANDI

 

Anahtar Kelime: , , , , ,
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN