Kültür Merkezinde Çanakkale Programı (Görüntülü)

18 Mart 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
428 defa okundu.
Kültür Merkezinde Çanakkale Programı (Görüntülü)

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

KÜLTÜR MERKEZİNDE ÇANAKKALE PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Sanat Merkezi’nde etkinlikler yapıldı.
Düzenlenen Programa; İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paçalı, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, ADD Şube Başkanı Şeref Köktürk, CHP İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, MHP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Akyüz ile yönetim kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, askeri erkanı, şube müdürleri, Belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada yapılan etkinlikte ilk olarak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen gerçekleştirdi. Özen konuşmasında, “Çanakkale Muharebeleri birinci dünya savaşının yalnızca bir parçası değil, başlı başına dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. İtilaf devletleri İstanbul’u ele geçirip Osmanlı devletini savaş dışı bırakmak ve Rusya’ya ihtiyacı olan asgari yardımı ulaştıra bilmek amacıyla 18 Mart sabahı Çanakkale boğazını geçmek için hareket etti. Topçularımızın ve Nusret gemimizin döşediği mayınlar sayesinde kuvvetlerini üçte birini Çanakkale’de bırakarak geri döndüler. Hedeflerine denizden ulaşamayan düşman kuvvetleri karadan ulaşabilmek için 1915 tarihinde Gelibolu yarım adasına asker çıkardılar. Bu seferde karşılarında 19. Tümen komutanı Mustafa Kemal’i buldular. Kemalin emrindeki askerler destan üzerine destan yazarak düşmanı ağır bir yenilgiye uğrattı” diye konuştu. Yüzbaşı Özen şehit ailelerine hitaben konuşmasında ise, “Sizler bize aziz şehitlerimizin emanetisiniz. Vatanımız milletimiz ve istiklal uğruna canlarını seve seve veren evlatlarını yetiştiren sizlere ne mutlu ki, onlar en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaşmışlardır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Çanakkale” isimli kısa sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine hitaben şiirler okundu. Öğrenciler tarafından sergilenen “Çanakkale” tiyatrosu da salondakiler tarafından ilgi ile izlendi. Tiyatronun ardından Çanakkale türküleri seslendirildi. Son olarak vatani görevi sırasında şehit olan Çaycuma’lı şehitlerin slaytlı gösterisi de izlendi. Şehit yakınları slayt gösterisini izlerken gözyaşlarına boğulduğu gözlendi. Programda ayrıca şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Daha sonra şehit yakınlarına İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Selçuk Özen ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından bayrak takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

(Haber-Foto-Kamera: Anıl TAŞKIRAN)

16 - Kopya 17

DSC_6089 DSC_6001 DSC_6010 DSC_6017 DSC_6033 DSC_6040 DSC_6059 DSC_6064

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN