Filyos 1. Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivali başladı…

27 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1205 defa okundu.
Filyos 1. Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivali başladı…

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Belediye tarafından düzenlenen 1. Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivali coşkuyla başladı.

Düzenlenen etkinliğe, Çaycuma İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve kalabalık topluluk katıldı.

Etkinlik çerçevesinde ilk olarak Seçil Şanlı Ortaokulu önünden Düzce Belediyesi Mehteran Takımı ve protokolün katılımı ile kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye binası önüne kadar süren yürüyüş daha sonra Devrek Belediyesi Bando takımı ile stadyuma kadar devam etti. Daha sonra burada etkinlik çerçevesinde ilk olarak saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı söylendi. Ardından protokol eşliğinde festival meşalesi yakıldı.

Protokol konuşmaları çerçevesinde Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Filyos’un turizm anlamında Amasra’yı geçtiğini ifade ederek Filyos’un artık dünya markası olabileceğinin altını çizdi. Ünal; Filyos’ta bir ilkleri yaptık. Allah’ın izni ile Filyos’u tanıtacak, bir festival yapalım. Filyos’u herkesi tanıması sağlayacak bir festival yapalım dedik ve bu bize nasip oldu. Filyos 1. Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivalini hep beraber yapıyoruz. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Filyos’umuz son yıllarda kabuğunu kırdı, Amasra’yı geçti, bundan sonra Türkiye markası, hedefimiz dünya markası olmak. Filyos’ta halkımız ne istediyse biz yaptık. En son festival istendi onu da yapıyoruz. Allah’ın izni ile şuanda burada bulunduğumuz futbol sahasının temelini de 1 ay ve 1-1,5 ay sonra atıyoruz. İhaleye çıktı, inşallah futbol sahasının da temelini atacağız. Filyos’ta siz ne istiyorsanız biz onu yapıyoruz. Filyos’ta halk ne derse o oluyor. 3 gün burada olacağız. Ben hepinize geldiğiniz için sevgili protokol üyelerine, halkımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çaycuma İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli ise; “Zonguldak’ımız içerisinde Çaycuma’nın yeri ayrıdır. Çaycuma’yı biz bölgenin parlayan yıldızı olarak adlandırıyoruz. Çaycuma’mızın içinde de Filyos’un yeri gerçekten ayrı. Her geçen yıl sizler daha iyi fark ediyorsunuz ama dışarıdan gelen olarak çok yakın hissediyoruz ki, her geçen yıl Filyos’un kalitesi, altyapısı, ziyaretçileri, git gide artmaktadır. Bundan 4-5 yıl önce olmayan sahil düzenlememiz artık var. Artık çok yakın görüyoruz ki, tatil yapmak için insanlar Filyos’a akın ediyorlar ve Filyos’ta kalacak yer konusunda zorluk çekiyorlar. Hem yanı başımızdaki Filyos Projesi ile hem denizi ile, kültürüyle, sanatıyla, Filyos’umuz Çaycuma’mızın değil, bölgemizin parlayan yıldızlarından bir tanesi olacak. Ömer başkanımız Filyos’un değeri dünya değeri olacak diye. Dünya markası olmak üzere olduğu yönde Filyos’umuz emin adımlarla ilerliyordur. Bu yapılacak olan festivalimizin Filyos’umuzun tanıtımına, gelişimine, ülke çapında sesi olacağı düşünüyorum. Festivalimizin yapılmasında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Ardından Ak Parti milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ise selamlama konuşması yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivalin birinci günü kapsamında gösteriler, mehter takımı, Sercan Yıldırım konseri, Devrek Yağmur ekibinin gösterileri ile devam edecek. Gecenin ilerleyen dakikalarında ünlü sanatçı Resul Dindar sahne alacak. (Haber-Foto: Anıl TAŞKIRAN)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN