“Festivalimiz Mehter yürüyüşü ile başlayacak”

10 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2644 defa okundu.
“Festivalimiz Mehter yürüyüşü ile başlayacak”

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal 27-28-29 Temmuz’da düzenlenecek olan Filyos Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivali ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Filyos Belediyesi belde de düzenlenecek olan festivale son süratle hazırlıklar yapmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ömer Ünal festival hazırlıkları çerçevesinde açıklamalar yaparak; “Filyos turizm açısından kabuğunu kırdı, Amasra’yı geçti” dedi.

“FESTİVALİMİZ MEHTER YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK”

Ünal sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2009 yılında Filyos’a Belediye Başkanı seçildim. Filyos için bugüne kadar yapılamayanları yaptık, Filyos’un alt ve üst yapısını elden geçirdik. Bununla beraber Filyos’un turizm yönünden kalkınabilmesi için hem sahillerimizi düzenledik, hem şehir içini düzenledik. Filyos artık kabuğunu kırdı, Amasra’yı geçti bir turizm kenti oldu. Filyos’ta denize girmek ve araçları park etmek çok zordu. Filyos’ta şu anda otellerde mevcut. Biz 9,5 yıl boyunca yaptığımız hizmetleri bütün Türkiye’ye tanıtmak için bir festival yapmayı planladık. Turizm kenti olan Filyos’un artık Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması gerekiyordu. Onun için arkadaşlarımızla beraber 27-28-29 Temmuz tarihlerinde Filyos 1. Kültür, Sanat ve Denizcilik Festivali yapmaya karar verdik. Beldemizde bulunan esnaf kardeşlerimizin katkılarıyla bir bütçe oluşturduk. İnşallah herkese yakışır şekilde bir festival yapacağız. Festivalimiz 27 Temmuz’da başlayacak. Saat 18.00’de Düzce Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde başlayacak. Festival korteji yürüyüş yaparak belediyemiz önüne gelecek ve festival meşalemiz yakılacak. 27 Temmuz akşamı da çeşitli etkinliklerimiz olacak. En son çıkacak final sanatçımız ise Resul Dindar olacak. 28 Temmuz Cumartesi günü Denizcilik anlamında, yüzme, yağlı direk, kürek, motor gibi diğer faaliyetlerimizin olacağı gündüz yarışmalarımız olacak. Bunun yanında arkeolojik anlamda geziler yapılacak. Beldemizde olan yerel sergi sanatçılarımızın el emekleri gösterilecek. Akşam ise çeşitli grupların gösterilerinden sonra Ece Seçkin, festivalin son günü ise Mustafa Ceceli sahne alacak. Ayrıca futbol, voleybol, plaj futbolu etkinliklerimizde olacak. Buradaki amacımız pistin ucuna gelmiş ve havalanmaya gelmiş Filyos’u artık Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, bu konu da tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz. Yerli ve yabancı vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz.” (Haber: Anıl TAŞKIRAN)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN