Enerji-Sa’nın Zonguldak’a yaptığı eziyeti…

19 Eylül 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
685 defa okundu.
Enerji-Sa’nın Zonguldak’a yaptığı eziyeti…

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

İmza Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Emen köşesinde Zonguldak’ın yollarını yazdı; Emen yazısında şunları belirtti;

“Zonguldak’ın gelişmesine, kalkınmasına ve modern şehir hale gelmesine asla itirazımız olamaz, hatta şahsım olarak bu konuda çok kez bu köşede yazılar yazmak suretiyle yetkilileri göreve davet eden birisiyim. Ancak bir iş yaparken kaş yapayım derken göz çıkartanlara çok kızıyorum.

Bu şehrin yolları kadar berbat olan bir şehir daha var mıdır diye çok merak ediyorum. Malum yaz aylarının sonundayız ve artık kış aylarına doğru hızla ilerliyoruz.  Zonguldak halkı yolların asfalt yapılacağını beklerken daha berbat hale getirildiğine şahit olurken isyan etmeye başladı. Malumunuz üzere Zonguldak’tan başlayıp Kapuz güzergâhından İnağzı mahallesine kadar uzanan yolun ne kadar bozuk olduğunu burada yaşayanlar görüyor biliyor.

ENERJİ SA’NIN YAPTIĞI…

Hal böyleyken son günlerde Enerji Sa’nın başlatmış olduğu enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları vatandaşları iyice çileden çıkarttı. Yenimahalle’den başlayan, İnağzı ve Kilimli’ye kadar uzanan yol boyunca yapılan çalışmalarda yollar adeta savaş alanı haline geldi. 1 metre genişliğine açılan dev çukurlar sebebiyle zaten dar olan yollarda araçlar yan yana geçemez oldu. Bu yetmezmiş gibi kablolar döşendikten sonra üzerine dökülen sarı toprağa yağan yağmurlar tüm yolları daha da berbat hale getirdi ve her yer çamur deryasına dönüştü.

Zonguldak’tan Kilimli’ye gelip gitmekte olan yüzlerce araç ve binlerce vatandaş yapılan bu uygulamaya büyük tepki gösterdi. Araçların çamur ve çukurlu yollarda ilerlemesi yetmezmiş gibi kazaların da yaşanması işi hepten berbat etti. Düşünsenize koca-koca kamyonların, minibüslerin, özel araçların yan yana geçmesinin cambazlık istediği bu yollarda yapılan işin bir türlü bitirilememesi ve açılan çukurların gelişi güzel doldurulması ne kadar mantıklıdır. Sürücüler bu duruma “Sorumsuzluk” diyerek bir an önce yolların adam gibi asfaltlanmasını beklemektedirler.

Durumun ne kadar kötü olduğunu gören ve duyarlılık gösteren CHP Milletvekili deniz Yavuzyılmaz ise konunun muhatapları Enerji Sa ve Belediye Başkanı Muharrem akdemir ile görüşerek bu mağduriyete bir an önce son verilmesini ve yapılan işlerin süratle bitirilerek yolların asfaltlanmasını istedi. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Açılan derin çukurlar önce dev kablolarla döşeniyor ve üzerlerine de sarı topraklar dökülerek makyaj yapılıyor. Havaların da yağmurlu-güneşli seyretmesi çamurdan sonra etrafı toz bulutu kaplıyor.

Yazının başında da ifade ettim. Bu şehre kim bir çivi çakarsa her zaman destekçisiyiz. Enerji hatlarının yer altına alınma çalışmaları şehrimiz için olumludur ve yapılması gereken bir durumdur hatta geç bile kalınmıştır ancak bu çalışmaları yaparken daha düzenli-tertipli etrafa zarar vermeden çabuk bir şekilde tamamlanmasını maalesef beceremediler. Yapılan yerleri faaliyete geçiremediler ve sürücülere-vatandaşlara zor anlar yaşatarak tepki çektiler. İşi alan yetkili firma tek kelimeyle sınıfta kalmıştır

Zırt- pırt kesilen elektrikler bakalım bu kadar eziyetten sonra ne hale gelecek? Malum kış kapıda evlerine doğalgaz alanlar eğer geçen sene olduğu gibi bu sene de elektrik kesintisi yaşarlarsa işte o zaman kıyamet kopar? Özellikle Kilimli Çamlık ve yöresinde sürekli yaşanan elektrik kesintilerine umarız Enerji Sa bu defa bir çözüm bulacaktır.

Kilimli Çamlık tarafında yaşayan biri olarak bu sıkıntıları çok yaşadık ve şimdi de Enerji Sa’nın yarattığı bu eziyeti yaşamaya devam ediyoruz. Abartmadan yazdığım bu satırların ne kadar doğru olduğunu görmek isteyenler Yenimahalle-İnağzı-Kilimli tarafına bir uğrasın eminim ki ne kadar haklı tepki konulduğunu görecekler ve bize hak vereceklerdir. Şu fotoğraflara bir göz atın canlı şahidi bu fotoğraflardır. Şimdi işin güzel tarafını yani yolların yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Kalın sağlıcakla…”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN