Yuh artık!. Çaycuma’nın o köyünde faturalar kabardı, vatandaşın sabrı taştı!.

16 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1943 defa okundu.
Yuh artık!. Çaycuma’nın o köyünde faturalar kabardı, vatandaşın sabrı taştı!.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinin Çorak Köyü’nde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. 5 aydır giderilemeyen telefon ve internet hattı köyde bulunan vatandaşların sabrını taşırdı.

Çorak Köyü’nde ikamet eden Sercan Özdere isimli vatandaş ile köyde yaşayan çok sayıda vatandaşın yaklaşık 5 aydan bu yana ne telefon ile konuşabiliyor ne de internete girip dünyada olup bitenlerden habersiz kalıp yaşamlarını sürdürüyorlar. Ayrıca hatların kesik olmasından dolayı kullanmadıkları telefon ile internet faturalarının da hayli kabarık gelmesinden de kızgın olan halk, ne yapacaklarını şaşırmış durumda karşı karşıya bıraktı.

Bu köyde ikamet eden telefon ile internet kullanıcısı olan Özdere, köyde çok yaşlı insanın yaşadığını yaşlı vatandaşların cep telefonu kullanmayı bilmediğini, evdeki sabit telefon olmasına rağmen gurbette olan yakınları ile iletişim sağlayamadıkları belirtti. Özdere, ayrıca köyde Saltukova Belediyesi tarafından yapılan kanalizasyon çalışmasından önce iletişimin kopmadığını, kanalizasyon yapılan yerin telefon hattına yakın olduğunu belirterek defalarca Türk Telekom müşteri hizmetlerini aramasına rağmen sıkıntının giderilmediğini ifade etti. Yine kesik olan hattan dolayı da her ay köydeki kullanıcılara fatura geldiğini belirten köy halkından Sercan Özdere; “3 Aydır 28 Şubat da alt yapı çalışması bitecek diye söylediler Türk telekom müşteri hizmetleri. Bir çok sabit telefon ve internet kullacısı köyde rahatsız. Arıza bildirildiği halde gelen faturalar var. Yaşlı insanlar haliyle cep telefonunu kullanamıyor. Ev telefonuna gurbetteki çoluk çocukları yakınları ulaşamıyorlar. Alt yapı diyorlar ama açıklamasını izah etmeleri için defalarca aradım. Zonguldak müdürlüğüne gidin diyor. Bizim telefon ve internet hattımız belediyenin taşeron firması bu yolu kazana kadar iyi idi. Ama kazılan yer ile bizim telekom hattı birbirine yakın. Belkıde alt üst. Bunun açıklaması yok. Saltukova Sarıkum Mahallesinde de bile internet ve telefonlar kısmen yokmuş. Telekom sürekli alt yapı çalışması var diyor. Ama teknik mi yoksa normal bir kazı mı izah edemiyorlar. Üsteleyincede Size yakın müdürlüğe gidip bilgi alabilirsiniz diyorlar. Çaresiz kaldık. Sabit telefon ile interneti kapatmış olsak bizden sözleşme fesih ücreti isterler diye tahmin ediyoruz. Bu duruma el atılmasını yetkililerden istiyoruz. Bir köyde en önemli konulardan biri de iletişimdir” şeklinde konuştu. (Haber- Foto; Anıl TAŞKIRAN-ÖZEL HABER)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN