Çaycuma’da Gaziler Günü kutlandı…

19 Eylül 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
815 defa okundu.
Çaycuma’da Gaziler Günü kutlandı…

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

19 Eylül Gaziler günü dolayısiyle, tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindede etkinlikler düzenlendi.

Atatürk anıtına Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve gaziler tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan programa; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Murat Balkaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP Çaycuma İlçe Başkanı Engin Zeren, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Spor Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, Selüloz İş Sendika Başkanı Hakan Cura, İYİ Parti yönetim kurulu üyesi Şenol Cin, daire banka müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda gazi ve gazi yakınları katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gazi Muhittin Demirsoy yaptı. Demirsoy konuşmasında; “ Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Bu nedenle her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu gün burada gaziler günümüzün 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazilik ünvanlı Türklerin evlerindeki en anlamlı unvandır. Şehitlik mertebesinden sonra gelir. Savaşta ölenlere şehit, savaşa katılarak büyük fedakârlıklarla canını ortaya koyanlara gazi denir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır. “Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferlerin millet tarafından takdiminde dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri gazilerimiz için tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Bu vesile ile toplandığımız bu günde gazilerimizin de sorunlarının bulunduğu, gazilerimize daha fazla sahip çıkılması gerektiğini, gazilerimiz arasındaki hakların eşit verilmesi gerektiğini dile getirmek isterim” dedi.

Anıtın önünde son bulunan programın ardından, Öğretmen Evi önünderesepsiyona geçildi. Burada gazi ve gazi yakınları ile birlikte kısa sohbet eden Kaymakam Keçeli yaptığı konuşmada; “Bu gün onların günü. Onların varlığı ile günümüz anlam kazanıyor. Gazilerimiz bu toprakların bizlere vatan olarak kalmasında, şehitlerimiz ile birlikte şehadet niyeti ile yola çıkıp gaziler unvanı ile şereflenen gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Gazilerimiz, şehitlerimiz olmasa bu ülke ne bize kalırdı, ne bu ülkede huzur içerisinde yaşardık. Ülkemizin dört bir yanında, şehitlerimiz mertebesine ulaşmak için canla başla vatan savunmasında, vatan korumasında görev yapan emniyet güçlerimize, jandarmamıza hayırlı görevler diliyorum. Gazilerimiz devletimizin baş tacı. Bizlerin gözünde güzide yerlerde olduklarını bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’in yapmış olduğu duanın ardından, Kaymakam Keçeli ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gazi ve gazi yakınlarına çeşitli hediyeler takdim etti. Program gaziler ile birlikte çekilen toplu fotoğrafın ardından son buldu. (Demokrat Çaycuma)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN