2012 yılında Zonguldak’ta FETÖCÜLER tarafından yapıldı!.

4 Aralık 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
773 defa okundu.
2012 yılında Zonguldak’ta FETÖCÜLER tarafından yapıldı!.

Zonguldak il genelinde yayın yapan haber sitelerinde 2012 yılında FETÖCÜLER tarafından stadyumda yapılan Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yeni fotoğraflar ve yapılan eski haberler yeniden gündeme gelmeye başladı.

O dönemde olan eski Zonguldak Valisi Erol Ayıldız’ın yanı sıra eski AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, şimdiki Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, o dönemin eski savcısı ve eski milletvekili Hüseyin Özbakır, eski Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, eski Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve eski dönemin Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve çok sayıda kişi katılmıştı.

İŞTE 10 HAZİRAN 2012 YILINDA YAPILAN O HABER…

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl “İnsanlık El Ele Bayram O Bayram” temasıyla düzenlenen 10.Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl “İnsanlık El Ele Bayram O Bayram” temasıyla düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Zonguldak organizasyonu, muhteşem bir şölene sahne oldu.

TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, yaşanan olimpiyat coşkusunu ‘Bu bir destan’ sözleriyle ifade etti. Zonguldak Kemal Köksal Stadı’nda ilk kez düzenlenen dev etkinliğe, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Bolu illerinden katılan binlerce vatandaş, Türkçe’nin çocuklarını canlı seyretmenin heyecanını yaşadı. Öğrenciler, iki saat süren gecede şiir, şarkı ve halk oyunları sergiledi. Programın sonunda öğrencilerin seslendirdiği “Yeni Bir Dünya” isimli şarkıya bütün stat eşlik etti.

135 ülkeden toplam bin 500 öğrencinin katıldığı olimpiyatların Zonguldak ayağı, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Karaelmas diyarındaki şölene Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Brezilya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Pakistan, Kenya, Endonezya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan’daki Türk okullarında eğitim gören 80 öğrenci sahne aldı.

Şölende yabancı öğrencilerin Karadeniz folklor gösterisi, Kenya yöresel dans grubu, Endonezya’dan Akçaabat yöresi dans gösterisi ile Moldovalı iki öğrencinin Karadeniz şivesiyle Dursun – Temel atışması yoğun ilgi gördü.

Olimpiyatların Karadeniz Şöleni’ne Zonguldak Valisi Erol Ayıldız’ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile daire müdürleri, işadamları ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dünyanın dört bir tarafındaki öğrencilere Türkçe’nin öğretilmesini güzelliği kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirterek, “Bunu bize yaşatanları yürekten kutluyorum” dedi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise “Bugün burada dünyanın sesini minicik yüreklerden duyduk. Zonguldaklılar da zannediyorum kendi yüreklerini bu güzelliğe kattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

TOPTAN: BÜYÜK İNSANLIK HAREKETİNİN ÖNDERİ MUHTEREM FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ’DİR

Yaşanan olimpiyat coşkusunu ‘bu bir destan’ sözleriyle ifade eden TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, “26 Eylül 1992 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Orta Asya’daki ilk okulun açılışını, Milli Eğitim Bakanı olarak ben yapmıştım. Ogün Özbek öğrenciler bizimle birlikte marşımızı söyleyince arkadaşlarımız ağlamaya başladılar. Anadolu’dan çoluğunun çocuğunun nafakasını bir tarafa koyarak o okulu açan ve Özbek öğrencilerin emrine veren bizim insanımız, İstiklâl Marşımızı orada Özbek öğrencilere söyletti ve bayrağımızı göndere çekti.” diye konuştu.

Konuşmasında okyanus ötesi tabirine değinen Toptan, şunları söyledi: “Bu büyük insanlık hareketinin önderi, şimdi moda deyim var ya ‘okyanus ötesi’ diye. Anlaşılır bir şekilde söyleyeyim, Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’dir. Bir sohbetinde ‘dünyayı yönetecek bir reji odası olacaksa, o odada bizim çocuklarımız olmalıdır’ demişti. Çok şükür Allah’a o odalarda yavaş yavaş bizim çocuklarımız olmaya başladılar. Onun için çocuklarımız, güzel Türkçemizle dünyanın her bir tarafına gittiler; kardeşliğin, sevginin, muhabbetin, aşkın nasıl olduğunu anlattılar. Ve oralardan gelecek için çok şey ifade eden küçük çocuklarımıza Türkçe’yi öğreterek, Türkçe Olimpiyatları adı altında 10 yıldır getirmeyi başardılar. Bu bir destan. Sabaha kadar anlatsanız bitmez. Güzel çocuklarımızın bu sahnede sergiledikleri aslında her şeyi ifade ediyor. Bize bu geceyi yaşatanlara, dünyanın her bir ucuna ağzından bir tek itiraz kelimesi çıkarmadan giden öğretmen arkadaşlarımıza ve bu insanlık hareketinin önderi Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum.”

Şölenin sonunda sponsorlara plaketleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Son olarak sahneye çıkan bütün öğrenciler, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın resmi şarkısı “Yeni Bir Dünya”yı, havai fişek gösterisi eşliğinde söyledi.
(Kaynak: Bartin.info Haber- http://www.bartin.info/sivil-toplum/zonguldakta-turkce-olimpiyatlari-coskusu-h4921.html)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN