1500 işçi alımı Resmi Gazete’de yayımlandı…

10 Aralık 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
935 defa okundu.
1500 işçi alımı Resmi Gazete’de yayımlandı…

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 1500 işçi alımı Resmi Gazete’de yayımladı.

TTK yetkilileri ile Enerji Bakanlığı yetkililerinin önümüzdeki günlerde görüşerek işçi alımı konusundaki şartlar belirlenecek.

Resmi Gazetede yayınlanan madde şöyle; “Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2019 yılına ait Genel yatırım ve finansman programında değişiklik yapılamasına ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına 233 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 29’uncu maddesi gereğine karar verilmiştir.

MADDE1: Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2019 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programının tespitine ilişkin 16 Ekim 2018 tarihli ve 186 sayılı Cumhurbaşkanı kararının eki kararın 4’üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Birinci fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Türkiye Taşkömürü Kurumunda, son yıllarda ayrılan nitelikli personele açığının kapatılabilmesini tanene, 1500 adet pano ayak üretim işçisi istihdamında Kurum Yönetim Kurulu yetkilidir. Söz konusu işçilerin alımına ilişkin takvim ile usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.

MADDE 2: Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3: Bu karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.” (Haber Merkezi)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN